Kategorier innenfor humor

Det finnes en rekke kategorier innenfor humor. Det som regnes humor er det å uttrykke noe på en festlig måte. I denne artikkelen skal vi snakke litt mer om noen populære måter å uttrykke humor på.

Parodi

Dette er kanskje en av de eldste formene for humor. Det å herme etter noen andres utseende, talemåte og væremåte for å få andre til å le. Dette er en form for humor som pleier å være populær blant alle aldersgrupper. Det som er morsomt med denne formen for humor er at den kan være veldig dårlig gjennomført og fortsatt være morsomt, men selvsagt er det jo aller best når det er godt gjennomført.

Roast

Dette er en mer moderne form for humor, som stammer fra USA. Dette er noe som har blitt mer populært i Norge. Det fungerer egentlig bare med kjente personer, fordi alle må kjenne til personen som blir «roasta», hvis ikke er det ikke like morsomt. Det skjer foran et publikum. Det kan for eksempel være 5 personer, som roaster en hovedgjest. Til slutt roaster hovedgjesten de resterende personene. Det høres kanskje ut som en teit idè, men hvis du blir invitert til å motta en roast i USA er dette faktisk en stor ære. Dette betyr at du har gjort noe som fortjener oppmerksomhet.

Pranks/narrestreker

Dette er en form for humor som er mer populært blant unge/tenåringer. Det går ofte ut på å lure mennesker til å reagere. Noen populære pranks er for eksempel å surre dopapir rundt husene til folk, eller å sjokkere kjæresten din med et falskt frieri. Det er jo ulik grad av alvorlighet når det kommer til denne narringen, men de mer ekstreme «pranksene» blir ofte vist i media, noe som har ført til at det å narre folk har blitt mer og mer populært de siste årene.