Kategorier innen humor

Det finnes så mange kategorier innen humor at vi absolutt kunne skrevet en rekke artikler om dette, så her kommer en til!

Satire

Dette er en type humor der man påpeker noe. Altså man kan kritiserer eller kommentere på ulike måter. Politisk satire er nok det som er mest kjent i norsk humor. Nytt på Nytt er et program som er svært kjent for dette. Her brukes det ofte overdrivelser, underdrivelser og kjente referanser som folk kan le av. Det er ofte brukt karikaturer i satire. Noen ganger kan det til og med ha en såpass stor effekt at det kan regulere makten i landet, derfor er satire ikke spesielt populært i land som er mer undertrykte. Satire er en form for humor som har eksistert i lang, lang tid.

Stereotypi

Vi kjenner alle til stereotypier, for eksempel at nordmenn er født med ski på beina, at svensker er dumme osv. Dette er det mange som er svært flinke til å utnytte til å lage god humor. Overdrivelser er noe som er spesielt populært i denne typen sjanger av humor. Man må ha litt kjennskap til stereotypier for å synes at denne humoren er morsom. Det er nok en form for humor som ikke er så populær nå for tiden.

Ordspill

Dette regnes som en mer intelligent humor. En av de mest kjente som bruker ordspill som et av sine store virkemidler er nok komikeren Knut Nærum. Han er spesialist på emnet.

Reaksjoner

Etter at Youtube ble populært har også reaksjoner blitt svært populært. Folk reagerer på det aller meste, alt fra Justin Bieber sin nye sang eller en oppskrift på salat. Hvis du har en personlighet som virkelig skinner og du er flink på kjappe replikker kan du fort bli populær i dette miljøet på nett. Du må bare finne det rette å reagere på!